„Супер Марио“ и „Шоу-лекция за щастие“ в Нощта на театрите

0
0

Театър БХАЛГ е частна и професионална театрална организация, създадена през лятото на 2015 г., от няколко независими артисти. За БХАЛГ и творчеството им ви разказахме през изминалия сезон. Но ви припомняме, че трупата им се състои от „всеотдайни актьори и артисти, обединени основно от целта и желанието да правят професионално театър и изкуство, отдалечавайки се максимално от комерсиализацията или предразсъдъците“.

По време на предстоящата Нощ на театрите, БХАЛГ са подготвили цели два спектакъла: „Шоу – лекция за щастие“ в събота (4 ноември), 19:30 ч., Кино Люмиер и „Супер Марио“ в неделя (5 ноември) от 13:30 в Дом на културата Средец. 

Относно „Шоу – лекция за щастие“ – изцяло базирана на някои от текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“. Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивират част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати! Характерните за шоу-спектакъл средства и елементи, като песни, танци, аудио-визуални ефекти и др., придават развлекателен характер на сценичната адаптация.

“Супер Марио” е приключение за малки или пораснали деца. Една увлекателна детска пиеса по мотиви от емблематична и развлекателна за поколения наред, едноименна видеоигра на Шигеро Миямото, за конзолата НИНТЕНДО. Спектакълът представлява една история за смелостта, за доброто и злото, за вярата, борбата и дори за любовта, като всичко е представено по един напълно различен начин, обгърнато с детското въображение и представи.

Нощта на театрите изобилства от интересни заглавия, които се надявам… няма да пропуснете 🙂