Супер Херц и Супер Яркост на сцената на Театър „София“

0
0

Супер Херц и Супер Яркост са супер герои, които ще гостуват в Театър „София“, за да запознаят децата с магията и значението на осветлението и звука в театралното изкуство. Това ще бъдат актьорите Илия Виделинов и София Маринкова, които с помощта на осветители и тон-режисьори от Театър „София“ ще покажат на децата как вали сняг на сцената, как се сменят денят и нощта в театъра, що е то светлинен душ и кой и как може да промени гласовете на актьорите.

Това ще се случи на 19 май (събота) от 13:30 ч. на голямата сцена на Театър „София“ по време на събитието Демонстрация „Осветление и звук“, част от поредицата „Как работи театърът?“ 2.

Предложенията за малките почитатели на театъра продължават с Работилничка “Направи си театър на сенките” на 19 май (събота) от 16:30 ч.

По време на това събитие всяко дете ще си направи театър от кашонче, а герои – от ева гума. С едно фенерче и фантазия – забавлението е гарантирано.

А на 20 май (неделя) от 13:30 ч. Театър „София“ и Music Play канят на Концерт „От деца за деца“. Освен като участници, възпитаниците на Music Play ще се включат и като актьори и водещи на този концерт. Децата ще научат различни истории от музикалния свят и ще чуят различни музикални произведения. Децата от публиката ще имат възможността да свирят на истински музикални инструменти – пиано, цигулка, ксилофон, барабанче.

Цена на билет за 1 дете: 6 лв.
Цена за 1 възрастен придружител: 0 лв.
Билети се продават на касите на Театър “София”, а местата са ограничени.

“Как работи театърът?” 2 е естествено продължение на дейността на Театър “София” в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно, среда, която ги предразполага.

През месец юни ще се проведат събитията по темите „Хореография и сценичен бой“ и „Маски и кукли“.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here