“Страх” гостува на Младежки театър

0
0

Държавен куклен театър – Стара Загора ще играе своя спектакъл “Страх” на сцената на столичния Младежки театър “Николай Бинев” на 9 май от 19 ч. Представлението бе сред най-отличаващите се на “Икар” 2015, след като грабна цели 3 статуетки. Затова обещанието за спиращ дъха спектакъл е голямо.

Работата по “Страх” започва през април 2014 година в рамките на VІІІ-ма Международна творческа лаборатория-ателие в Стара Загора. Текстът на Веселка Кунчева и Ина Божидарова ни отвежда към онова безпокойство на човешката същност, което я кара да се лута в миналото и да анализира. Страхът. Страхът, който често нахлува спонтанно в нас с въпросите “Какъв искам да бъда?”, “Ще успея ли?”… Режисьорът Весела Кунчева определя “Страх” като: Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин…

Отличията за работата по спектакъла не закъсняват – “Икар” 2015 за “Куклен спектакъл”, “Техническо изпълнение” и за авторската музика на Христо Намлиев. Зад всичко това стои неуморен творчески екип. Сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова, по хореографията в спектакъла работят Явор Кунчев и Бистра Кунчева, а лайт дизайнът е на Томаш Моравек и Катарина Дурикова. Участват и актьорите Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев, Деница Янакиева.

Страх не страх, този спектакъл не е за изпускане. Голяма зала на Младежки театър, денят е 9 май, часът е 19:00.

 

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here