Стоянка Мутафова отново на сцената навръх рождения си ден

0
0

Една от най-обичаните и талантливи български актриси Стоянка Мутафова навършва 93 години на 2 февруари. Енергията й продължава да извира, а духът й е несекващо млад. Няма българин, който да не се е смял с нея. И тази година, навръх рождения си ден, тя ще сподели празника си на сцената на Сатиричния театър, в постановката „Скакалци“ от Ст. Л. Костов. Специален поздрав за рожденичката са подготвили колегите ѝ от театъра и от „Дрийм тийм прадакшънс“.

Днес в афиша на театъра има три спектакъла с нейно участие. Само в Сатирата, нейният любим театър, тя е изиграла над 70 роли. Такова невероятно съчетание на огромен талант, неподражаемо очарование и дълголетна преданост към театъра е прецедент на българската, а може би и на световната театрална сцена.

Неслучайно по инициатива на Сатиричния театър, поета от Съюза на артистите в България и подкрепена от Министерството на културата, Мутафова официално бе вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната играеща актриса в историята на света.

Взаимната обич между Стоянка Мутафова и нейните предани зрители я крепи и на сцената и в живота. С всяко представление тя сякаш се подмладява. Пожелаваме ѝ още дълги години аплаузи, вдъхновени от любов и възхита към неизчерпаемия ѝ талант.