Стотици дариха старите си обувки на Театър Азарян

0
0

Стотици столичани и гости на София станаха част от новия театър „Азарян“ като дариха старите си обувки по време на специална акция – част от традиционния уличен фестивал „София диша“. Инициативата се състоя в последната неделя на фестивала (30 август) на ул. Оборище.

Идеята за събиране на стари обувки е на известния сценограф Никола Тороманов – Фичо и е свързана с биографията на Крикор Азарян. Обувките ще бъдат обработени по специален начин и ще се превърнат в част от интериора на фоайето към театралната зала.

В инициативата се включиха и множество театрали, сред които Деян Донков, Йосиф Шамли, Красимира Кузманова, Юлиан Вергов, Георги Тенев, Моню Монев, Малин Кръстев, Стефания Колева. Директорът на НДК Мирослав Боршош пък остави ботушите, с които стана неколкократен републикански и балкански шампион по езда.

„Обувките означават посока, начало. Силно театрално начало за новата ни сцена“, споделиха от екипа на театър „Азарян“ в пред журналистите. „Хората оставят нещо лично, нещо свое и така стават приятели на проекта“, допълниха от там.

Инициативата продължава през целия месец септември. Всеки желаещ ще може да дари своите стари обувки в стаята на дирекция „Театралносценични изкуства“, служебен вход А3 в сградата на НДК. Дарявайки обувки, всеки попълва имената си и оставя контакт за обратна връзка, което му дава възможност в бъдеще да получава актуални новини за събитията в театър Азарян.