STEAM ROOM ви кани в „ГОРЕЩА“ – стая за професионална публика с вход свободен

0
0

На 8-9 юни и 15-16 юни Галерия „Етюд“ ще стане поле за поредната доза събития и дискусии, включващи някои от най-сериозните имена в съвременния танц в България. Тогава публиката е поканена в ГОРЕЩА – стая за професионална публика – серия от дейности, организирани от Алтернативен хореографски център STEAM ROOM.

               Галина Борисова
              Стефани Хаджийска

 

             Станислав Генадиев

ГОРЕЩА – стая за професионална публика е пилотна програма, която създава пространство за дискурсивни практики около съвременния танц, хореографията и пърформанса. ГОРЕЩА кани публиката да се включи като основен участник и съмишленик в развитието на тази сфера на изкуството. Предвидено е програмата да се развива в галерия „Етюд“ – алтернативно пространство за представяне на съвременен танц и хореография. Желанието на организаторите е създаване на интимна и удобна обстановка, в която танца да бъде споделян и наблюдаван като обект и експонат, около който активната публика да анализира и мечтае заедно с артистите.

ГОРЕЩА ще предложи три различни формата, които насърчават диалога, обсъждането и споделянето:

Споделени практикиПод формата на работни ателиета, местните артисти ще споделят и изследват своите артистични практики с професионалисти и любопитните хора (т. нар. по-широка публика). Ще бъдат последвани от колективна рефлексия върху тях.

Запознайте се с артиста Местни артисти ще представят / изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която ще се фокусираме върху представената практика от артиста.

Четене в кръгСъс структурирани практики за четене и разглеждане на текст, ще се проведат занимания, свързани с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.

Като завършваща част към тази програмна линия, организаторите ще предложат публична дискусия около нуждите и желанията в рамките на съвременния танц, хореографията и областта на пърформанса, анализирайки структурните проблеми за по-добри условия на тази професия.

Програма на ГОРЕЩА – стая за професионална публика

Участието в програмата на ГОРЕЩА – стая за професионална публика изисква предварително записване.

Записването се случва чрез изпращане на e-mail с тема „HOT room“ на [email protected] , който да съдържа : три имена, телефон за обратна връзка и форматът, в който желаете да участвате. Няма ограничение в броя на форматите, в който можете да се включите.

Краен срок за записване за 8-ми и 9-ти Юни: 6-ти Юни 2019г.
Краен срок за записване за 15-ти и 16-ти Юни: 13-ти Юни 2019г.

Участниците се определят според датата и часа на изпращане на техните заявки за участие. Местата са ограничени, а входът е свободен.

           Александър Георгиев
             Дарио Барето Дамас
                 Жана Пенчева

 

 

 

 

 

 

STEAM ROOM – алтернативен хореографски център е артистичен и културен проект в областта на хореографията, танца и пърформанса.

Проектът е иницийран и се ръководи от Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, трима хореографи / танцьори, които активно работят локално и международно.

STEAM ROOM се формира от желанието да работи за подобряване на условията и средата, които допринасят за развитието на работата в областта на хореографията, танца и пърформанса на локално и международно ниво. Проектът има за цел да отвори пространства за размисъл и по-широки знания, чрез артистични предложения и културни инициативи.