Стартират Летни театрални празници в Банско

0
0

Водещи театри от страната ще играят в Банско, по повод Летните театрални празници “На публиката – с любов” от 1 до 7 юли. Домакин на празненствата ще бъде читалище “Никола Вапцаров”.

Театралното преживяване започва в петък от 19:00 ч. с класиката на Оскар Уайлд “Колко е важно да бъдеш сериозен”. С комедията на Театър “Българска армия” жителите и туристите в Банско ще разберат дали любовта наистина може всичко и важно ли да вярваш сляпо в нея.

На следващия ден, по същото време, може да посетите “Амадеус” по Питър Шафър на Нов театър НДК и Драматичен театър – Ловеч.

РапунцелМалчуганите също са сред важната публика, за която организаторите на фестивала са се погрижили. След малка почивка, на 4 юли, седмицата ще стартира с детския спектакъл “Рапунцел” на братя Грим, от 10:30 ч. с актьори от Държавен куклен театър – Варна.

Вторник вечер /19:30ч./ продължава с “Брак по принуда” – комедия от Жан Батист Молиер. Гостуват отново актьори от морската ни столица, но този път Драматичен театър “Стоян Бъчваров”.

В последния ден от програмата /четвъртък/ ще може да се насладите на постановка, с главно действащо лице Асен Блатечки, който е и самият режисьор на “Опасно за живота” по Пиер Шено. За представлението на Театрална къща “Вива арте” и всички останали спектакли, може да закупите билети от касата на читалище “Никола Вапцаров” в гр. Банско.

Опасно за живота

Георги Кадурин, Веселин Ранков, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Александър Дойнов, Иван Юруков, Мариус Донкин, Милена Маркова – Маца и още много други познати актьорски лица, ще успеят да видят гостите и жителите на планинското градче.

Приятно гледане!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here