Старт на Международния фестивал на монодрамата във Варна

0
0

Само след броеПрограмани дни ще станем свидетели на осмото издание на Международния фестивал на монодрамата „Към звездите”. Той ще проведе от 2 до 8 август на специалната сцена на Археологическия музей във Варна. Сред моноспектаклите на фестивала ще можем да видим „Пилето, което казва Ку” на номинирания за „Аскеер 2016” Иван Юруков, както и моноспектакъла „Колекционерката” на Мая Бежанска.

Като част от кампанията „Варна 2017 – европейска младежка столица”, тази година акцент във фестивала на монодрамата ще бъде представянето на дебютиращи млади звезди. Сред изгряващите театрални таланти публиката ще види актьорите Васил Дуев, Димитър Марков, Димитър Иванов, както и някои от младите възпитаници от класа на проф. Стефан Данаилов – Радина Боршош, Филип Буков и Явор Вълканов.  Ученици, академични преподаватели и абсолвенти от НАТФИЗ ще проведат и уъркшоп заедно с театралните студии в град Варна, за възможностите на актьорско образование у нас.

Друг акцент на фестивала е международното участие. За първи път на българска сцена ще гостува представление от Академичния национален драматичен театър на Република Азербайджан – спектакълът  „Юда“ на Айшад Мамедов, чиято премиера ще бъде именно на сцената във Варна.

Повече информация за фестивала можете да намерите тук.

 

 

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here