Стани част от иновативен танцов/музикален театър на “Фестивал 180°”

0
0

За трето поредно лято Фестивал 180°дава възможност на творци от различни сфери на изкуството и културата да се включат в програмата чрез участието си в спектакъл, вдъхновен от стихотворението „Черна песен“ на Димчо Дебелянов. Фестивалът ще се проведе от 23-ти до 29-ти юли в София и обещава много разнообразна програма с международно участие.

Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община и е част от Резидентската програма на Derida Dance Center 2016. Тази година на фестивала ще можем да видим концерти за съвременна класическа и експериментална музика, музикален театър, архитектурни изложби и късометражно кино. Идната седмица очакваме пълната програма и артистите, които ще вземат участие в платформата за съвременно изкуство.

Повече от месец преди старта на събитието организаторите канят творци от различни сфери също да се включат във фестивала, като станат част от иновативен танцов/музикален театър. Проектът ще бъде ръководен от съвременния танцов хореограф Сара Бицока от Италия и родния музикант Александър Хаджиев. Те обединяват усилия, за да създадат съвременно представление, вдъхновено от стихотворението „Черна песен“ на Димчо Дебелянов.

“Посредством телата на изпълнителите ще се търси израз на дълбоката човечност, иронията, изключителната деликатност и универсалната истина в поезията на символиста”, споделя Сара Бицока.

Всички желаещи да участват в проекта могат да изпратят професионална автобиография на адрес:

[email protected] най-късно до 18 ч. на 30 юни 2016 г. Необходимо е кандидатстващите да имат опит в поне два съвременни танцови проекта до момента.

Участниците в представлението ще бъдат избрани след първоначална селекция по документи. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени най-късно до 3 юли 2016 г. и поканени на кастинг в Derida Dance Center на 6 юли от 10 до 14 часа.

Всеки избран артист ще получи възнаграждение от 200 лв. за участието си в проекта. Репетициите ще се водят на английски език, а премиерата на представлението ще бъде на 27-и юли в рамките на Фестивал 180°.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here