Опознай изкуството на светлината на международен обмен

0
0

В годината на Светлината и светлинните технологии имаш възможността да станеш част от международен младежки обмен „ILLUMINATION: ARTiculating LIGHT – ARTiculating EUROPE“. Той ще се проведе от 4-ти до 18-ти септември в къмпинг „Делфин“, близо до гр. Ахтопол . В обмена ще вземат участие младежи от Португалия, Чехия, Полша, Македония, Румъния и България.

  • Ако си осъзнат и имаш активен интерес към различните форми на изкуство и творческо себеизразяване, особено към театъра – с акцент върху театъра с огън, театъра на открито, театъра на сенките и др.;
  • Ако си се отдал на различните форми на flow-arts и спининг (пой, тояга, бугенг и т.н.) – жонглиране, танци и игра с огън и led-реквизити;
  • Ако фотографията, мултимедията и видео-изкуството са твоята страст;
  • Ако с удоволствие се занимаваш с визуални инсталации и хартиени изкуства;
  • Ако си позитивен, активен, комуникативен и адаптивен млад човек – мястото ти е на „ILLUMINATION: ARTiculating LIGHT – ARTiculating EUROPE“. Това е международен младежки културен обмен, иницииран от Фондация „ЖАР Театър-Изкуство-Култура”  и финансиран по програми EРАЗЪМ + и К1 Младежка мобилност.

Основни теми на събитието са: „Значението на Светлината и базираните на нея оптически и светлинни технологии за благоденствието и прогреса на обществото“  и „Европейската визия за развитие и мястото на младите в този процес“. Акцентът ще бъде поставен върху развитието на младежите (в персонален и социален план) – добиване и развиване на ключови компетенции и изграждане на умения чрез занимания с изкуство и дейности на открито. Целта ще бъде всички участници да се почувстват по-сигурни в себе си и по-подготвени за справяне с социално-икономическите предизвикателства, да станат по инициативни и проактивни.

По време на дейностите участниците ще имат възможността да разширят културния си хоризонт, да споделят в непринудена и приятелска атмосфера своя творчески и житейски опит, възгледи и идеи, да творят заедно, изследвайки възможностите на различни изкуства, служещи си със светлината, като свое основно изразно средство и не на последно място – да създадат нови приятелства и партньорства. Разбира се ще има много активни физически занимания на открито, ще се култивират здравословни навици, осъзнато отношение към природата и разумно използване на природните ресурси.

За да се включиш трябва да изпратш писмо-мотивация с молба за включване, кратко CV, в което да упоменеш артистичния си опит (при наличие на такъв) и да предоставш информация за контакт (телефон, електронна поща, skype, профил в социална мрежа и т.н.) и три до пет актуални фотографии. Всичко това се изпраща на електронен адрес: firefoundationye2015@gmail.com до 25.08.2015 г.

Подробна информация за събитието можеш да откриеш тук.