Списъкът на Любовта за 14 февруари – постановки, концерти (а виното от Трифон)

0
0

През своите преживявания и срещнати съдби всеки би написал различно писмо до Любовта. Нежност, еуфория, гняв, многоточия ще се търкалят по белите или червени листове – чисти, намачкани, прегънати, с петна от вода, сълзи, кафе или може би точно за утрешния ден – от червено вино. Тези избори оставяме на вас. Това, което обаче ви пожелаваме, е Любовта да ви отговори – с писмо, в което има билети за театър или концерт. Оставете се Тя да ви заведе на някоя постановка и вие да разтълкувате какво иска да ви каже. Сега можем само да ви издадем какво има Тя в списъка си:

 • Народен театър „Иван Вазов“
  Голяма сцена 19:00 ч. – „Хъшове“ ;
  Камерна сцена 19:00 ч. – „Козата или Коя е Силвия?“ ;
  Сцена „Апостол Карамитев“ 19:30 ч. – „Виновният“.

  8-1-tile

 

 • Театър „Азарян“ 18:30 ч. – ПРОЕКТИРАЙ ЛЮБОВТА СИ с „Кралят Елен“ 2017_1213_0059
  на 14-ти февруари във вълната от емоции преди да влезете в театралната зала, ще видите изписани любовните послания на зрителите, включили се в предизвикателството на театралите на 3D мапинг-а на входа. После ще можете да се потопите в представлението и да чуете разказа за любовта на един крал, превърнат в елен от коварен съперник. Възможно ли е да се върне изгубената любов? Съществува ли справедлив ред в света? Съществува ли вълшебството и ако да, как действа?

 

 • ДНК 19:30ч. – Ива Свещарова Съвършено Розово (тук пуснахме дори игра..) Съвършено розово

  „Съвършено розово“ поставя под лупа отношението към женското тяло. Както подсказва заглавието – прави го с чувство за хумор и необходимата доза (само)ирония. На сцената двете изпълнителки еднакво смело боравят с „мъжки“ инструменти, плачат изкусително, забавляват се сред сапунени мехурчета и танцуват съблазнително. Представлението не просто не се опитва да бяга от клишетата, а даже напротив, използва ги умело, смесва ги и ги (пре)увеличава.

 • Театър „София“ 19:00 ч. – „ЖЕНИТБА“ с титри на английски език  BIG_PHOTO_BIG_5077
  И така, нашата „Женитба“ се оказа и сатирично – страшна приказка за нас самите. За едно общество, в което човек продължава да е скован от толкова много страхове: от избор, от очаквания, от това как ще бъде приет. И затова тази приказка е малко смешна и малко тъжна, защото ни разказва за невъзможността на човека да бъде споделен.
  А дали?

 

 • Сатиричен театър „Алеко Константинов“TT-190204-3268-700x467 19:30 ч. – „Провинциални анекдоти“
  „Провинциални анекдоти“ е пиеса, изпъстрена с интриги, съмнения, признания, тежък махмурлук, страх, невежество, кариеризъм, страст и всичко това под покрива на един хотел! Може ли да се случи всичко на едно място и на едни и същи хора? Да! Ако са вътре, и то вътре с двата крака в анекдотичния свят на Вампилов! – Николай Урумов

 

 • Драматичен театър – Пловдив 19:00 ч. – „Евредика в подземния свят“ 52387597_2607330035950936_5730401106408767488_n
  „Скъпа Евридика! Снощи сънувах – изкачваме връх Олимп, започваме да се любим. Косите ти се превръщат в нежни извори, от които се стича вода, и аз те питам защо се стича вода от косите ти? А ти ми отговаряш: гравитацията тук е непреодолима… (…) И тогава постелята ми се озъби в разкривена усмивка и се замислих: Кой съм аз? Всичко това ме плаши, Евридика. Моля те, върни се! С обич, Орфей.“ – „Евридика“, Сара Рул

 

 • НАТФИЗ – 19:30 ч. – „Глас на Любовта“ на Голяма сцена и „Ромео и Жулиета“ на Сцена 47 
  Valentines-DayСтудентите на проф. д-р Атанас Атанасов ще дадат гласовете си на Любовта за публиката в нощта на Свети Валентин. С любими песни, те ще отправят обяснения в любов вместо всеки, на когото не достигне дързост или талант да го направи сам.  Не пропускайте и бъдете там – с пръстен, с валентинка, с цвете или с шоколад!
  Нежен, топъл и страстен спектакъл, в който всяко момче ще бъде Ромео, а всяко момиче – Жулиета. Вие също! Ще обичате, ще вярвате, ще молите, ще страдате, ще се опълчвате чрез тях и с тях. Заповядайте!

 

 • ПЕРОТО 20:00 ч. – P.I.F
  50480751_1219353074896966_1228324998427443200_nСърцат, музикален и изпълнен с откровения – такъв ще бъде Свети Валентин за феновете на P.I.F. в Литературен клуб „Перото“ с концерта P.I.F акустично | Малък концерт за големи влюбени и техните деца.
  Бандата ще сподели с публиката си едно различно музикално преживяване извън голямата клубна сцена: камерно, но с много чиста и силна емоция. Отваряйки събитието за деца, P.I.F. искат да превърнат малкия си акустичен концерт в семейно забавление.

 

Намислете си и вие някое от нашите предложения, в случай, че Тя остави вие да решите.
Празнувайте! Ако не друго, то Любовта Към Театъра.