Започна Младежкият фестивал „Театър в аванс“ IV

0
0

Четвъртото издание на младежкия фестивал „Театър в аванс” се провежда на 7 и 8 ноември в столичното кино „Влайкова”. В първия ден са насрочени работните ателиета с Ованес Торосян, Светослав Генадиев и Виолета Витанова. А в неделя (8 ноември) е ред на конкурсната програма, в която пет избрани постановки ще се състезават за признанието на публиката и журито на камерна сцена „Славянска беседа 1880”. За желаещите да присъстват- сцената се намира на ул. „Г.С. Раковски” № 127.

Конкурсна програма на 8 ноември:

12:00, „Трите феи” по „Спящата красавица” на Шарл Перо
Представлението ще бъде представено от театрално студио „Смехурко” към Столичен център за работа с деца – филиал Банкя с ръководител Цвете Лазарова. Историята разтуптява сърцата, раздвижва мисълта и съживява телата.

13:30, „Милионерът” от Йордан Йовков
Постановката е дело на „Театър 220” от Горна Оряховица. Ръководител на екипа е Рена Дранкюлева, а зрителите ще се насладят на една неостаряваща история за това как често хората приемат не по личностните качества, а по дебелината на портфейла.

15:00, „RГолям или накратно „Ъ” на Александър Беровски  
На сцената излиза „Асоциация за изкуства и младежки инициативи Студията”. Пластиката е благодарение на Диана Досева, а историята представлява една притурка към абсурда на нашия живот.

17:00, „Децата на Чайката” по А.П. Чехов
Детска театрална школа „Водолей” при НЧ „Витоша”- гр. София се вихри под режисурата на Симона Попова. Хореографията е дело на Мая Петрова, а сценографията – на Вирджиния Додова. Спектакълът е микс от четири миниатюри, изпълнени с ирония и изненадващо мрачен хумор.

19:00, „Уважаема Елена Сергеевна” от Л. Разумовски
Мария Петрова-Енева напътства театалните ентусиасти от МТФ „Импулс”, Разград, в тази история, в която си поговорим за Разминаванията и Стените помежду ни. За важните житейски избори. За конфликта между поколенията. За идеалите. За смисъла на живота.