Спектакъл на Сливенския театър ще разсмее София на 8 юли

0
0

Краят на сезона е факт. Вече е изключително трудно да се намерят спектакли на софийските театри, но столичната публика ще може да се наслади на изкуство от Сливен. На 8 юли от 19:00 часа в салона на Открита сцена „Сълза и смях“ Драматичен театър – Сливен ще гостува с комедията на Дарио Фо „Случайната смърт на един анархист“.

Спектакълът внася разнообразие за всички, които прекарват лятната юлска вечер в компанията на култура, а не на коктейл и шум на вълни. Летните емоции и страсти в салона обаче няма да са по-тихи от бурните купони на плажа. Обещанието на автора Дарио Фо, който има един единствен начин да сподели своите мисли за света – чрез смеха, е, че ще бъдем развеселени, развълнувани и напълно разтърсени от случилото се на сцената.

В пиесата срещаме всички белези на добрата италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. А самият текст е създаден по действителен случай.

Режисурата на сливенска сцена е дело на Иван Панев, а сценографията – на Вячеслав Парапанов. В интересните и безумно смешни персонажи ще се превъплътят Георги Спасов, Камен Воденичаров, Вяра Начева, Димитър Марков и Августин Демерджиев.

Създателите на спектакъла заявяват, че това не е просто смях, а смях, който „предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява“.

Билет може да закупите от касите на Открита сцена „Сълза и смях“ или онлайн ТУК.

AFISH