Софийската Филхармония с нова инициатива по време на карантината

0
0

Софийската филхармония, която беше първият културен институт, който обяви, че започва онлайн излъчване на записи на състояли се концерти, сега ни изненадва с нова инициатива.

От вторник – 28-ми април, те стартират проекта „Без маски“ – срещи, в които известни български музиканти, които са част от историята на класическа сцена, ще отговарят на живо на въпроси от зрителите във Фейсбук страницата. Всичко ще протече виртуално.

От Филхармонията споделят, че това е една възможност на публиката да разговаря лично с артистите, да зададе въпросите, които никой не им е задавал, да научи, какви са те извън концертния подиум, да свери своите възгледи за музиката и живота с тях.

Първата такава среща е разговор не с кого да е, а с маестро Найден Тодоров – диригент и директор на Софийската филхармония, чиято творческа стратегия определя пътя на Националния оркестър в последните 3 години.

Началото е точно в 17ч.!

Въпроси може да зададете предварително тук или по време на живата връзка. А от Филхармонията обещават, че Маестро Тодоров ще се постарае да отговори на всички запитвания.

Карантината очевидно действа доста мотивиращо и дейно на филхармониците! Освен това те продължават и поне с два онлайн стрийминга на седмица на прекрасни концерти, в които освен Националния филхармоничен оркестър, може да чуете и видите гостуващи любими диригенти, солисти, все имена от световната сцена като Светлин Русев, Веско Ешкенази, Георги Черкин, Саша Гьотцел, Мартин Пантелеев, Павел Балев и др.

Стриймовете на концерти може да намерите също във фейсбук страницата на Софийска филхармония (или зала „България“) като вече създадени събития, като там ви очакват и забавни видеа с поздрав от музикантите!

Благодарим ви  и продължавайте да ни радвате с изкуство! Защото както е мотото на Софийска филхармония – „Всеки концерт е празник!“.

И с изкуство ще пребъдем!