Снежина Петрова ще отпразнува своя юбилей със спектакъла „Медея“

0
0

Една от най-добрите български актриси и театрален педагог – Снежина Петрова, ще отпразнува своя юбилей със спектакъла „Медея“ на сцената на Театър Азарян. На 16 януари, когато е и рожденият ѝ ден, от 19:00 ч., тя ще отбележи своя празник, а поканени са всички нейни почитатели, както и онези, които искат да станат част от спектакъла „МЕДЕЯ”.

По случай предстоящия юбилей актрисата публикува лично обръщение във своята Фейсбук страница:

„Скъпи приятели, познати и непознати театрални почитатели, благодарение на вас имаме възможност да продължим спектакъла „Медея“ и през 2020 г. на сцената на Театър „Азарян“ в НДК!

Следващата дата, на която може да видите спектакъла, е 16 януари 2020 г– денят, в който преди 50 години съм се появила на белия свят. Било е слънчев, студен и снежен петък, което дава и повод за името ми. Моята майка и баща били сковани от студ, преспи и разпределение в родния град на майка ми – Силистра, където проплаквам и аз.

До 13-тата си година съм празнувала този ден като всяко дете, след което тийнейджърската ми разсеяност предизвиква серия от три последователни потопа, които направих в къщи. Така докарах Дунава и в София. Бях наказана да не си празнувам рождения ден. Аз приех много сериозно това наказание и удължих доброволно срока му от една на няколко години. С променлива мотивация ту празнувах, ту не на 16 януари… Очевидно тези наводнения нарушиха рефлекса ми към празника и смесиха в моето съзнание представите за раждане, прилив и стихия…

Така си минаха годините и в навечерието на 16.01.2020 г., осъзнах, че би било тъжно тихомълком да навърша половин век. Реших да отбележа този ден със спектакъла „Медея“ и със стартирането на една отдавна замислена кампания, която ще обявим след края на представлението.

За всички гости ще има и по чаша вино „Катаржина“, както и неформална среща с творческия екип във фоайето на Театър „Азарян“.

Няма да ви занимавам с ретроспекции и поздравителни адреси. Нямам нужда от подаръци и цветя… Ще се радвам залата на 16 януари да е пълна с приятели и това да даде продължение на проекта, който – случайно или не – съпътства този юбилей.”,  – гласи текста на Снежина Петрова.

Билети за „Медея” в Театър Азарян могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.