Сливенският драматичен театър с награда от фестивал в Москва

0
0

Българската постановка „Лице” от Александър Галин спечели бронзова статуетка на международния фестивал „Золотой витязь” в Москва. Спектакълът на руския драматург бе поставен за първи път в света на сцената на Драматичния театър „Стефан Киров“, Сливен. Това донесе и първата награда на България от престижния фестивал.

Режисьор на постановката „Лице” е Васил Василев, сценограф Николай Ников, а актьорският състав включва Мария Сапунджиева, Мариана Миланова, Христо Бонин и Георги Кадурин. В 13-тото издание на фестивала целият екип се нареди и в челната тройка на отличените трупи, сред общо 24 участници. „Золотой витязь” е създаден преди 12 години, за да утвърждава традициите на класическия руски театър.

Същият творчески екип осъществява и спектакъла „Особености на руската любов“ на сцената на Сливенския драматичен театър. А постановката „Сирена и Виктория“, която е по друга пиеса на Александър Галин, на същия екипа, стана и едно от най-играните представления на театъра по време на обиколките му из страната.