Скачай, светът е пред теб

4
0

Всички сме били тийнейджъри и сме минали през така наречения „труден период“, когато си задаваш хиляди въпроси, а никой не ти дава отговор. Постановката „Скачай!“ от Здрава Каменова в Театър София разказва историята на един объркан и изгубен младеж, който търси, но не намира, бяга, но не знае от какво, тича, без да стига никъде.

Романтичен мюзикъл, 3D мапинг, бунтарски сцени, жаргон, нежни думи, танци и комични образи са само част от палитрата, която ни е нарисувал режисьорът Калин Ангелов. „Скачай!“ е пиеса за търсещите хора, за избора – как да вземеш сериозно решение, от което зависи целият ти живот и то в такава възраст.

BIG_BIMG1_4840

Много свеж и различен, спектакълът разкрива два диаметрални образа на София – днешния и онзи, от преди 50 години.  Аз само съм чувала за кварталните милиционери, наказанията и забраните, които са налагане по време на соца. За тези от нас, които не са били родени тогава, тази постановка е нещо повече от забавна, романтична и мистична приказка. Тя представя в детайли разказите на нашите баби и родители за онова недотам преживяно време.

А най-хубавото? – залата беше пълна с ученици, което в началото ме притесни малко. Но постановката определено успя да ги докосне и те гледаха очаровани през цялото време, а накрая аплодираха и викаха окуражително, докато актьорите излизаха за поклон отново и отново 🙂

Е, ако Вие мислите, че сте прекалено порастнали за тази пиеса (което определно не е така), заведете децата, племенниците или по-малките си братя и сестри. Ще им хареса!

режисьор: Калин Ангелов
сценография и мултимедия: Никола Налбантов
композитор: Мартин Каров
музикален директор:Георги Георгиев
хореограф: Ана Митева

Участват:
Милена Живкова, Сава Пиперов, Йоанна Темелкова, Петя Силянова, Калин Пачеръзки, Николай Димитров, Юлиян Рачков, Борис Георгиев, Симона Халачева, Силвия Петкова, Дария Симеонова, Юлиян Малинов, Мартин Гяуров, Николай Върбанов, Михаил Милчев

Comments are closed.