Сиена Милър ще бъде “Котка върху горещ ламаринен покрив” в Лондон

0
0

Една от най-известните пиеси на американския драматург Тенеси Уилиамс, „Котка върху горещ ламаринен покрив“, се завръща на театралната сцена в Лондон това лято. Новата адаптация на отличената с „Пулицър“ драма ще се играе в Young Vic Theatre от 13-ти юли до 7-ми октомври с режисьор Бенедикт Андрюс, а главните роли са поверени на Сиена Милър и Джак О‘Конъл.

Историята е семейна драма, която ни пренася в Мисисипи и се фокусира върху алкохолизирания бивш спортист Брик (О‘Конъл) и неговата амбициозна съпруга Маги – „Котката“ (Милър). Двойката има много проблеми, сред които и фактът, че нямат деца. Освен това Маги се тревожи за шансовете им да наследят огромната семейна плантация. В навечерието на рождения ден на бащата на Брик напрежението ескалира и тайните и тревогите на членовете на семейството излизат наяве. Пиесата се занимава с вечни теми, сред които мотивите за социални порядки, семейни отношения, сексуалност, завист и смърт.

„Котка върху горещ ламаринен покрив“ е поставена за пръв път на Бродуей през 1955 г. и печели награда „Пулицър“ през същата година. Премиерата в Лондон е три години по-късно, през 1958, когато излиза и филмовата адаптация с Елизабет Тейлър и Пол Нюман.

Бенедикт Андрюс беше отговорен за последния алтернативен сценичен прочит на друга класика на Тенеси Уилиямс – „Трамвай Желание“ и като цяло името му е добре познато в Лондонските театрални среди с неговите провокативни продукции на добре познати класики като „Три сестри“, „Макбет“ и „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“. През 2009 г. Андрюс пресъздаде за Sydney Theatre Company историческите пиеси на Шекспир („Ричард II”, „Хенри IV“, „Хенри V“ и „Ричард III“), обединявайки ги в една невероятна десетчасова продукция, в която Кейт Бланшет изпълни „Ричард II“ като монолог под дъжд от златни конфети. Няма съмнение, че под неговата режисура „Котка върху горещ ламаринен покрив“ няма да изглежда старомодна и нерелевантна към днешна дата.

Сиена Милър е добре позната с участието си в Холивудски продукции като „Казанова“, „Интервю“ и  „Ловец на лисици“. Театралният й опит включва постановки като „Както ви се харесва“ в Уест Енд и „Кабаре“ на Бродуей.

Джак О‘Конъл стана популярен с ролите си в тийнейджърския сериал „Скинс“ и режисьорския дебют на Анджелина Джоли „Несломен“, за която през 2015 г. беше отличен с награда за „Изгряваща звезда“ от Британската академия за филмово и театрално изкуство (БАФТА).

Постановъчен екип:

Режисура: Бенедикт Андрюс

Сценография: Магда Уили

Музика: Гарет Флай

Актьори: Сиена Милър, Джак О‘Конъл, Колм Мийни

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here