Школа за пластически театър „Училище за щастие“ започва нов сезон

0
0

Ива и Янита, които всички познавате от Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи, имат едно друго не по-малко важно и смислено амплоа. Те водят школа за пластически театър „Училище за щастие“ в София, НЧ „Алеко Константинов 1897“, ул. „Оборище“ 73. Тази година стартира 5-тия сезон, в който деца на възраст между 5 и 16 г. се събират и създават заедно вълшебството на театъра без думи.

Занятията на школата се провеждат всяка неделя от 14:00 до 16:00 ч., а началото на новия сезон ще бъде на 03.11.2019г.

В часовете в школата децата изучават пластика на тялото като театрално средство, пантомима и невербален театър. „Главна цел на училището е да носи щастие на децата, да им даде възможност да се запознаят с магията на мълчаливото изкуство и да го обикнат, да им даде още един повод да бъдат щастливи.“, споделят Ива и Яни.

За допълнителна информация и записване може да се свържете с екипа на 0887764533.

Всяка година децата показват своя труд пред публика, като изиграват финален спектакъл на сцената на читалището. Именно на тази сцена те правят своите първи стъпки в пантомимата.

През месец април 2015 г. „Училище за щастие“ показва своя първи авторски спектакъл „Малките големи мимове“ на сцената на Ателие „Пластелин“ във фестивала „Джобен фест“. След редица покани и изяви през 2017 г. част от децата взимат участие в професионален невербален спектакъл „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“, който се играе на сцената на Театър „Сълза и смях“. През 2017 и 2018 г. децата взимат участие в Националния фестивал на Танцовия театър в Разград. През април месец 2019 г. децата посещават няколко детски градини с образователния спектакъл „Клоунски рецепти и съвети за здрави деца“. А през есента на 2019 г. те взимат участие в съвместен проект с деца от глухата общност от Академия „Анди и Ая“ – „Пантомимата – език без граници“, финансиран от Столична програма „Социални иновации“.