Шекспирова театрална школа „Петровден“ отбелязва 20 години от създаването си с „Венецианският търговец“

0
0

Хубави, театрални, летни новини: има още 3 дати от омайния месец юли, на които ще можем да се насладим на изпълненията на Шекспирова театрална школа „Петровден“ в с. Паталеница – 13, 26 и 27.

На 13 юли ще можем да видим постановката, направена по време на Шекспирова театрална школа „Петровден“ през лято 2019, „Венецианският търговец“. След успеха, на който се радва миналото лято, организаторите решиха отново да зарадват публиката с музикалната феерия на спектакъла. Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии.

Мястото отново е откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница.

Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, а сценографията е дело на на дългогодишния партньор на школата Теодора Лазарова. В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър.

В актьорския екип влизат: Константин Икономов, Мария Панайотова, Ивелина Колева, Анатолий Ставрев, Ахмед Юмер, Сава Драгнев, Стефан Зарев, Самуела-Ивана Церовска, Димитър Димитров, Николай Желев, Миролюба Ивелин Петрова, Джесика Стюърт, Едуард Уотчмън, Стоян Додников, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова.

Отново през юли – на 26 и 27-ми – ще можем да се насладим на още едно шекспирово  произведение на Шекспир – „Сън в лятна нощ“. Екипът ни още „сънува“ прекрасното му изпълнение на младите театрали през миналото лято. Горещо ви препоръчваме да не го пропускате!

За представленията ще има организиран транспорт от паркинга на магазин „Билла“ /бившето „Пени“/, Пазарджик, както следва:

–           13 юли – начален час на отпътуване 20:30 ч.

–           26 и 27 юли – начален час на отпътуване 19:30 ч.

Школата „Петровден“ е единствена по рода си в България. 20-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. През изминалата седмица зрителите успяха да се насладят на спектакъла на студентите на доц. Д-р Пенко Господинов – „Ромео и Жулиета“.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели, ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909“, Еко-комплекс „Флора“ и жителите на с. Паталеница, Младежки дом Пазарджик, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив.