Шекспир завладява и Pecha Kucha Night в програмата на Нощ на театрите

0
0

Темата на тазгодишната Pecha Kucha Night е „Знаем, че сме, но не знаем какво можем да бъдем” – ако бях герой от пиеса на Шекспир, щях да бъда… 16-тото издание на интересния формат в София, който е част от съпътстващата програмата на Нощ на театрите, ще се проведе в клуб C2H5OH (Алкохол), на 18 ноември, от 20:00 ч. Събитието е организирано от фондация „Арт проджектс“ и от LoveTheater.bg

PechaKucha (ПечаКуча – в превод от японски означава „свободен разговор“) води началото си от Япония, където за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери. Pecha Kucha (Печакча) е микс от шоу и приятелски разговор. Запазената му марка е форматът 20х20 – участниците правят своето представяне чрез визуален материал в рамките на 20 слайда, за не повече от 20 сек. всеки или в рамките на около 7 минути. Интересно, нали?

Този формат изключително много подхожда на Нощ на театрите и на концепцията на нашия сайт. Срещаме се, за да поговорим за театър – искрено, без излишни преструвки и по любопитен начин. А тазгодишната тема предизвиква всички участници, за които ще разберете по-късно, да влязат или защо не да излязат от роля.

Животът според Шекспир е театър, в който всички сме актьори. Понякога ни се налага да изпълняваме толкова много роли, че изборът може да се равнява само на някой от колоритните образи, които Шекспир обрисува в своите пиеси. Всеки ден влизаме в лична драма, комедия от грешки или изгаряща любов. Да участваш в пиесата „Живот“, да бъдеш сценарист, продуцент и режисьор сам на себе си е повече от трудно. Затова нашите презентатори ще изберат образа на живота си (а може и няколко) и ще ни разкажат за него.

Очакваме ви!

Всички, които искат да останат след 22:00 ч. с нас и да се забавляват в клуб C2H5OH, нека не пропускат да направят своята резервация на тел. 088 814 1148.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here