ШЕКСПИР ОЖИВЯВА НА СЦЕНАТА НА НАТФИЗ

0
0

Абсолвентите от класа по актьорство за драматичен театър на проф. Маргарита Младенова  ще имат първата си премиера на голяма сцена на Учебния  драматичен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.  Шекспир е висока летва за всички актьори по света, но младите артисти освен творчески хъс,  вече имат и  сериозен театрален опит. Под ръководството на проф. Младенова те  се срещнаха със света на магичния реализъм на Маркес, участваха в ателието „Онова нещо“ в ТР „Сфумато“,  другият им дипломен спектакъл е по текстове на Георги Господинов, играят и в спектакъла „Идиот“ от Достоевски, отново под нейна режисура.  Ето какво казва професор Младенова за  „Сън в лятна нощ“:

„Сън в лятна нощ“ често е четена (може би поради Менделсон и романтичната традиция) като лека и светла любовна комедия.
В нашия опит този „сън с отворени очи“ е жесток; нощта – плашещо време-пространство на стъписващи узнавания; на горчиво познание за низкото и възвишеното в самите нас; на откровение. Така се припознаваме в Шекспировия човек, който „гази в калта и гледа към звездите“.
Ако гората е тъмното игрище на съня, събуждането е завръщане в града – нашата „горчива Аркадия“, нашия отрезвяващ образ на битието.
За да ни светне – в края на играта – след края на илюзиите – че сме „срочни“ същества и битката не е помежду ни, а с изтичащото време .

_DSC0595s


ЗАПОВЯДАЙТЕ НА „Сън в лятна нощ“ от У.Шекспир
превод – Валери Петров 

Създателски екип:
версия и постановка – проф. Маргарита Младенова
режисьор – Албена Георгиева
сценография и костюми – Ивайло Николов
музика – Христо Намлиев
Плакат – Ивайло Николов

Фотограф – Яна Лозева


Постановката може да гледате през февруари както следва:

На 13.02. /вторник/ – открита, генерална  репетиция , начало 18.,00 часа

14.02 и 15.02 /сряда и четвъртък/  ПРЕМИЕРИ, начало 19.00 часа

28.02. /сряда/ , начало 19.00 часа.

Билети можете да закупите от касата на учебен драматичен театър на НАТФИЗ, на ул. Раковски 108 а, както и онлайн на www.eventim.bg