„Съвършено розово“ – премиера на Ива Свещарова в ДНК

0
0

Днес – 23 юниот 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова – „Съвършено розово”.

То ще отправи погледа ни към темата за женското тяло като обект, който търпи въздействия и субект, който въздейства. Изследвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното обаяние. Проектът е изработен в ко-продукция между Информбюро и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Ива Свещарова завършва „Хореография и Пърформанс“ в Института за приложно театрознание в Гисен, Германия, „Синтетично сценично изкуство“ в Пловдивския университет и експерименталните театрални класове 4ХС. През 2006 г. е стипендиант на DanceWeb. От 2002 г. до 2006 г. е част от трупата на Acto – Instituto de Arte Dramatica, Португалия. Работила е с режисьори и хореографи като Николай Георгиев, Галина Борисова, Ани Васева, Филип Перейра, Дойферт & Плишке, Томас Лемен, Марен Щрак, Елена Бото, Андре Рио-Сарсей, Анна Данкова и др. От 2007 г. година е член на Брейн Стор Проджект.

Тя е един от утвърдените артисти в полето на съвременният танц и пърформанс в местен и международен контекст. Заедно с Вили Прагер създават проекта „shamebox”, който им донася „Икар 2018“ в категория „Съвременен танц и пърформанс”. Спектакълът може да бъде гледан в ДНК през новия сезон. Ива Свещарова е и съосновател на балканската обучителна програма Номадска танцова академия и на Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“.

„Съвършено розово“ – екип:
идея и реализация: Ива Свещарова
с: Виолета Витанова и Ива Свещарова
драматургичен консултант: Елена Бото (Германия/Португалия)
музика: Емилиян Гацов – Елби
сценография: Ралица Тонева
графичен дизайнер: Георги Флоров

Билетите са на цена 8 и 12 лв. Могат да бъдат закупени от касите на Билетен център, НДК и на място час преди началото на събитието.)

На целия екип пожелаваме „На добър час!!!“ !

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here