Събирачи и разказвачи на приказки с представление в The Art Foundation

0
0

Имало едно време….Once upon a time…..hubo una vez……был один раз……
Разказвачите започват приказките си така…. Разказвачите дори си ги измислят. Но повечето ги знаят от бабите си, а те от техните баби.

И така приказките се пренасят от разказвачите през ери и епохи, за да се разказват по всяко време, на всяко място, за всеки, който вярва на приказки. Ако искате да се потопите в този свят станете част от STORYTELLER EXHIBITION – Изложба на Разказвачи на Приказки.

Идеята за името е на Christo Warner – поет и разказвач в традицията на австралийските аборигени, а проекта за връщане на потомствените традиции на разказвачите идва от MOMERA – широко скроен автор на изкуство, солова балерина, събирач и разказвач на приказки.

Екипът на The Art Foundation подкрепя проекта за връщането на разказваческите традиции по нашите земи и кани малки и големи на приказно представление на своята Сцена, под Дървото на Желанията.

Първите предвидени приказни срещи са с Разказвача МОМЕРА, Дървото на Желанията и Змея от Пирин. Датите са 30 и 31 март, съботно – неделно, от 11.30ч. в The Art Foundation.

Повече информация може да намерите ТУК.