Родопски дебют на театрални текстове – предложенията на драматурзите се очакват!

0
0

Време на самоосъзнаване, притеснения, любов, почивка и какво ли още не… но дори в едно такова време истинските артисти не спират да творят и създават. Последвали примера на други международни и родни културни институти, колективът на Родопския драматичен театър ни увлича в тяхната нова и интересна инициатива, насочена към родните ни драматурзи.

Родопският драматичен театър предприема няколко онлайн акции през следващите седмици и месеци. Една от тях е отправена към българските драматурзи в страната и чужбина. Екипът на театъра ѝ дава името – РДТТ (Родопски дебют на театрални текстове). Посредством нея те предоставят възможност на всеки пишещ за театър човек да изпрати непубликувана своя пиеса, на която ще дадат платформа за живот. Избраните творби ще бъдат представени под формата на сценично четене с част от актьори на театъра и излъчени на живо през официалната фейсбук страница. Съветват се кандидатите в началото да изпращат текстове с не повече от пет персонажа, за да се спазят максимално добре препоръките за събиране на малко хора на едно място, ако реализациите започнат преди отмяната на извънредното положение в страната. С тази акция се цели да се открият чудесни автори и пиеси и с тях да се  запознае целият български театрален контингент. Предложенията могат да бъдат изпратени на [email protected] и [email protected] или на фейсбук страницата на театъра. Краен срок няма!

* Родопският драматичен театър си запазва правото да отложи или отмени всяка инициатива, ако тя не съответства на актуалните към момента забрани и/или препоръки на Националния оперативен щаб, Министерски съвет, Министерство на културата и Община Смолян.

Публика няма да бъде допускана на тези представяния преди забраната за посещение на културни институти да бъде отменена!

Колко хубаво да си стоим вкъщи и да ни канят на театър пред екрана! Ура, ура и поздравления за страхотната провокация, която отправят от Родоски драматичен театър – Смолян! Действаме!