Робърт Марчанд пристига в България за интензивен уъркшоп

0
0

Легендата Робърт Марчанд идва у нас, за да стане част от една интензивна работилница, която ще заеме 5 дни от оставащите 113 до Нова година. 🙂 Стартовата дата е 3-ти октомври, а мястото е Независим театър.

Емблематичният господин Марчанд е награждаван австралийски режисьор, сценарист и лектор с над 25 годишен стаж. Преподава метода CBI от 1993 година в  Националния Институт за Кино и Телевизия на Австралия. Горд притежател е на не една награди и номинации от Австралийския Филмов Институт, Loggie, ATOM&Penguin.

Уникалната възможност да участват в тази интеракция имат актьори, режисьори и сценаристи. Те ще могат да разнищят метода Character-based Improvisation Process (CBI). Изискването към участниците са базови познания по английски език, тъй като е предвидено събитието да се проведе и на български, и на английски език. Поканени са и всички чужденци в България, които са част от това изкуство. Плийз тел ‘дем. Организаторите ще се погрижат за престоя на всички участници, които не са от София, като помогнат с настаняването им.

Какво е всъщност CBI? Той е съвкупност от процеси, които обхващат създаването на детайлирани и сложни роли. Това може да се случи с или без сценарий, както и под формата на импровизация. Именно този е методът, който печели на Майк Лий 7 номинации за Оскар. За ориентация някои от неговите произведения са: Vera Drake 2004, Topsy-Turvy 1999, Naked 1993, Happy-Go-Lucky 2008.

Побързайте, местата са ограничени!

Цени:
За първите 5ма записали се:        200 EUR
За вторите 5ма записали се:         250 EUR
За последните 5ма записали се:  300 EUR

Повече информация може да откриете тук.
Break a leg! 🙂

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here