Режисьорският дебют на Деян Донков закрива сезона в Театър „Азарян“

0
0

Спектакъл по пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“ e режисьорският дебют на Деян Донков. Представлението ще бъде последното за сезона в Театър „Азарян“.

На 23 юни от 19:30 ч. ще бъде първото публично показване на спектакъла. Той е вдъхновен от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков. На сцената ще може да видите самия Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценограф на спектакъла е известният художник Чавдар Гюзелев, а музикалната среда е създадена от композитора Калин Николов.

„Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното.“, споделя Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър „Азарян“.

Godot (1)

Официалната премиера на представлението „В очакване на Годо“ ще бъде през октомври.