Ректорът на НАТФИЗ е финалист в писателското шоу „Ръкописът“

0
0

Професор Любомир Халачев е един от финалистите в литературното предаване на БНТ „Ръкописът“. Той участва с романа си „Началото на кръга” и пребори останалите 12 участника.

В последното предизвикателство или иначе казано – в четвъртия епизод, остава заедно с Любослава Трайкова. Двамата представиха творбите си пред писателя Богдан Русев като везните ясно се наклониха в ползва на ректора на театралната академия.

Халачев, който досега не е издавал роман, споделя, че е писал този в продължение на доста години. Завършва го малко преди старта на „Ръкописът“ без това да е предварително планирано. „Началото на кръга“ е доста кинематографичен, а главният му герой логично е филмов режисьор. Халачев признава, че причината за участието му във формата е желанието му да се съизмери с младите:

„Удоволствието от този конкурс беше в това, че се срещнах с изключителни млади хора – умни, симпатични, талантливи. Хора, които, ако не станат писатели, ще се занимават с нещо, което ще донесе полза на нашата държава”.

Пожелаваме успех на Любомир Халачев и ще следим неговото представяне!