Взривяващо червено

0
0

„RED” – моноспектакъл на актьора и режисьор Радослав Йорданов с над 65 представления (и има защо).

Задушевна, ретро обстановка. Пространство, служещо за сцена и един артист. Но в „RED”, по текстове на Ерик Богосян, персонажите бяха повече от един. Всеки със своя собствена индивидуалност и начин на живот, коренно различни от тези на другия. Всеки със своето си социално положение, порок, мъка, маска.

Комично, драматично, сериозно, вулгарно, скандално. И много истинско! Представление, което успя да наелектризира въздуха със своята провокативност. Представление, което се бунтува срещу сбъркания начин на мислене. Срещу безпощадната борба да трупаме още и още.

Печелиш едно, но губиш друго, много по-ценно от спечеленото.. Свободата! Робуваш на супермаркета, телефона си, колата си… Забравяш за инстински важните неща. Забравяш смисъла на живота. Започваш просто да съществуваш…

Представлението ме изтръгна от сивата реалност, но след това ме накара да се замисля за нея. С голяма доза ирония „RED” същевременно ни отдалечава от живота, но и ни запраща право в истинското му лице. Изгубени някъде в търсене на начините да оцелеем представленито ни подтиква да се огледаме. Да си припомним кои сме. Да спрем да ценим материалното повече от свободата, приятелството, любовта… Да започнем да живеем истински.

Тук. Сега. Веднага!