Рафаел Хачатрян: Мюзикъл в България се прави с много труд, желание, себеотдаденост

0
0

Рафаел Хачатрян е млад предприемач и се занимава с различни дейности в ежедневието си. Въпреки бизнес натурата му и бакалавърската му степен по Бизнес администрация, животът на Рафаел е неизменно свързан с изкуството. От 6-годишен е на сцената или зад кулисите. Като студент в Американския университет в България той взима участие в създаването на клуба „Бродуей“ и продуцира два мюзикъла. След завършването продължава да консултира театрални продукции. Може би именно затова запазва културния елемент в кариерата си като предприемач.

Поредната успешна стъпка в професионалното развитие на Рафаел е създаването на Box Office Productions и поставянето на мюзикъла „Мулен Руж“ – една мащабна и впечатляваща със своя професионализъм продукция.

Как се прави мюзикъл в България?

  • Прави се с много труд, желание, себеотдаденост. Разбира се, трябва и опит, който се придобива с годините.

Какви са предизвикателствата пред такава продукция?

  • Най-голямото предизвикателство е създаването на работещ екип. Да запалиш хората с твоята идея и да започнете да работите като една машина. Да изградиш доверие в хората, които работят с теб и те да те следват във всяка една ситуация.

Как се зароди идеята за мюзикъла „Мулен Руж”?

  • Идеята за „Мулен Руж“ датира от 2010 година. С режисьора на представлението Георги Жан Петров мислим, че това е едно феноменално заглавие, което българските зрители заслужават да видят. То съдържа всичко, което прави един мюзикъл интересен и заинтригуващ. Красива история, динамични танци и популярна музика, пречупена през невероятните аранжименти на Крейг Армстронг. 
d0c597913a6238b5e98a1a88e7569b29
Рафаел Хачатрян

 

Да очакваме ли на сцената да видим филма „Мулен Руж”?

  • И да, и не. Филмовото изкуство си има своите позитивни и негативни страни, както и сценичното изкуство. Представлението е адаптирано така, че хората да се насладят без да правят пряка препратка към филма и да търсят елементите от него. Но в същото време – запазва красотата и ексцентричността на Баз Лурман.

Как подбрахте артистите?

  • През юли 2015 година организирахме отворен кастинг за всички желаещи да се явят. Имаше огромен интерес и дойдоха над 150 кандидата. Така се спряхме на артистите, които ще видите на сцената.

Ще има ли представления в други градове освен Пловдив и Варна?

  • След 10 септември Пловдив и 17 септември Варна планираме представления в София. Точните дати ще ги обявим съвсем скоро.

Какво да очакват нашите читатели от спектакъла?

  • Това е едно нестандартно представление, което излиза от познатите рамки в България. Зрителите ще видят и ще усетят неуморния труд на целия екип, който 1 година работи, за да създаде един спектакъл, който е различен, вълнуващ, забавляващ и незабравим.