„ПAЯКЪТ“ И ЗА АНГЛОГОВОРЯЩА ПУБЛИКА

0
0
Фотограф: Мирослав Веселинов

На 12.10. 2017 година от 19.00 часа на голяма сцена на ТР „Сфумато“ старира седмия пореден сезон за един от най- успешните спектакли, играни там в последните няколко години. Представлението ще се играе на български език, със субтитри на английски език.

„Паякът“ е авторски проект на драматурзите и режисьорите Димитър Касабов и Йордан Славейков. Tой е първият и единствен спектакъл, участвал по покана на The Drama League of New York, в  най- големия в Северна Америка фестивал за независими спектакли – New York Fringe Festival, Ню Йорк, САЩ, 2013 Г. За участието си  получи положителни отзиви от театрални критици от издания като The New York Times, блогът на критиците, и Village Voice.   Спектакълът е и с награди за най- добра женска роля за актрисата Анастасия Лютова, и най- добър театрален експеримент  от фестивала „АртОкраина“ в Санкт Петербург, Русия, както и за най- добър театрален дует за Анастасия Лютова и Пенко Господинов от фестивала „Златен венец“, Моксва, Русия, 2013. През юли 2017 пиесата  „Паякът“ беше преведена на английски език и поставена oт американски екип в  учебния театър на FIU – Florida International University, Маями, Флорида, САЩ,  в ракмите на  Summer Alternative Fest 2017.

 

„ПАЯКЪТ“

от Йордан Славейков и Димитър Касабов

постановка: Димитър Касабов и Йордан Славейков

художник: Искра Петкова

музика: Александър Каланов и Йордан Борисов

участват актьорите Анастасия Лютова и Пенко Господинов

фотограф: Мирослав Веселинов

Билети можете да закупите на касата на театъра, на ул. „ Д. Греков“2, да запазите на тел: 02/944 01 24, 02/943 38 90, както и онлайн на адрес:

http://theatre.art.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%8F%D0%BA%D1%8A%D1%82_823_14_20

 

 

 

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here