Програмата на МСТФ „Данаил Чирпански“

1
0

В последните дни на лятото вече нямаме търпение за есента! Носим си облаци и разноцветни листа като хвърчило на въже, само и само да докажем, че е дошло време за дългоочаквания Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“! Знайни и незнайни герои, готови на всичко в името на сбъднатите мечти, сглобяват постепенно пъзела на събитието. Представяме ви поредната частица – ПРОГРАМАТА!!!

На 1 октомври Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” дава старт със спектакъла „Бай Балчо споменува“ от 18:00ч.  на Голяма сцена  на домакина ДТ „Гео Милев“.

Във втория ден от фестивала ще имаме възможността да видим две представления част от конкурсната програма – „Илиада“ на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ от 15:00 и от 18:00ч. на Камерна сцена, отново  в ДТ „Гео Милев“. Малко по-късно – точно в 20:00ч., макар и в същата сграда, но на Голяма сцена, оставаме в атмосферата на Древна Елада с изпълнението на „Агамемнон“ на Театралното училище към Националния театър на Гърция.

Вече ви разказахме за “Индианската кралица, terra firma” на Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид. Ще можем да разберем каква е нейната история на 3 октомври от 19:00ч., Голяма сцена, ДТ „Гео Милев“.

4 октомври е отреден за първото филмово училище в света – Руският държавен университет за кинематография. За техните “Старовремски помешчици” ще ни разкажат на Камерна сцена в ДТ „Гео Милев“ в 16:00 и 18:00ч.

На петия ден от фестивала също имаме цели две постановки от конкурсната програма. Отправяме поглед към „Лица“ на университетът за театър и кино Ш. Руставели от Тбилиси, Грузия – 18:00ч. Голяма сцена, ДТ „Гео Милев“. В 21:00ч. сменяме локацията и се настаняваме удобно в Младежки дом, за да видим какво са ни подготвили от Централно училище за сценична реч и драма, Лондон, Великобиртания в своя “Копла: Мюзикълът”.

Отново от Русия и отново възпитаници от НАЙ – най-старото и най-голямо театрално училище ще представят “Метаморфозата. Гогол и Кафка” на 6 октомври от 19:00ч на Голяма сцена, ДТ „Гео Милев“.

Честта за закриване на фестивала ще имат домакините. На 7 октомври на Голяма сцена театралите от ДТ „Гео Милев“ ще ни представят класиката “Укротяване на опърничавата”.

Хайде, Есен! Тази година ще донесеш не само хладни дъждове и паднали листа – ще имаме топли усмивки и летящи вдъхновения в ритъма на фестивала.

Comments are closed.