Премиера на мюзикъла Sunset Boulevard

0
0

За първи път в България легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза“ на Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън ще бъде поставен у нас изцяло от български постановъчен екип и изпълнители. Премиерата на култовия мюзикъл, отличен с 3 награди “Тони”, ще бъде на 27, 28 и 29 януари на сцената на Музикалния театър.

Режисьор на спектакъла е академик Пламен Карталов, а диригент – Игор Богданов. Сценографията е на Иван Савов и арх. Слава Савова, художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. Хореограф е Катя Богданова, хормайстор – Людмил Горчев, 3D-INTUITION studio. Преводът на либретото е дело на Живко Ботев, а поетичният текст е на Живка Шопова.

Досега „Булевардът на залеза“ не е поставян в България. Сюжетът му обаче е добре познат на публиката от филма на Били Уайлдър, който е удостоен с 11 номинации и 3 награди Оскар. Главните герои са неуспелият сценарист Джо Гилис и все по-избледняващата холивудска звезда Норма Дезмънд. Той мечтае да напише сценария на живота си, а тя – да се върне триумфално на екрана. Пътищата им се пресичат и актрисата въвлича мъжа във фантазиите си.

Определено мюзикъл, който ще си заслужава!