Постановка за Брекзит е новият проект на Националния театър на Великобритания

0
0

Националният театър на Великобритания се заема с нов амбициозен сценичен проект – „Липсващи разговори“. Тематиката му е свързана с решението на британците да излязат от Европейския съюз. Постановката ще стане възможна чрез сглобяването на различни части от интервюта на граждани. По този начин театърът ще се включи  в критиката и анализа на проблемите на британската система, довели до разделението на нацията.

За да се пристъпи към практическата част, сценаристи и режисьори ще посетят 12 града, за да се срещнат с обикновените хора на Англия. Арт директорът на театъра Руфъс Норис, чиято е и самата идея, смята, че събраните материали ще помогнат не само за постановката, но и в бъдещото творчество на театралната сцена или пък в модерни пърформанси.

„Длъжни сме да направим това, което ни е по силите, за да адресираме резултатите от Брекзит и липсата на доверие в системата ни“, казва директорът. Допълва и, че не вярва, че онези 17.5 млн. души, които наклониха везните навън от ЕС, са „само расисти и идиоти“. „Категорично не, затова трябва да ги изслушаме“, заявява той.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here