Победителите в конкурса за есе “Ролята на зрителя в театъра днес”

0
0

И така имената на победителите в конкурса за есе на тема „Ролята на зрителя в театъра днес”  станаха ясни  на закриващото кампанията “Месец на театъра” парти. Тази година се включиха над 30 участника, като сред тях нашето специално жури избра трите най-добри есета. Интересното тази година беше, че преобладаваше мъжкото присъствие в челната тройка. Припомняме ви, че есетата оценяваха:

Доц. Веселин Ранков, актьор и преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“; Евелин Костова, която може да гледате в Театър „Българска Армия“; Дария Симеонова, актриса в Театър “София”; Кристина Янева, актриса в Младежкия театър „Николай Бинев“; Весела Бабинова, актриса в МГТ „Зад канала“; Деян Ангелов, актьор в Народен театър „Иван Вазов“ и Валентин Славеев, поет и критик, а отскоро и част от екипа на LoveTheater. За втори път специално участие ще вземе журналистът и продуцент Георги Тошев.

Първото място бе отредено на Веселин Веселинов. След него се класира Мария Дункова, а трето място журито присъди на Страхил Марков.

Есетата на победителите бяха прочетени на специалното си парти, което се проведе в клуб “Алкохол” на 4 май, от чаровната Силвия Петкова от Театър София, Алиса Атанасова от МГТ “Зад канала” и талантливия Севар Иванов от Младежки театър “Николай Бинев”.

Силвия Петкова

Творбите ще бъдат публикувани в сайта LoveTheater, а победителите ще могат да се докоснат по-близо до магията на актьорското майсторство благодарение на наградата от UpGrade U, a именно: безплатно посещение на актьорски курс (1 месец за първо място и еднократно за останалите). В допълнение към това получиха книгата на Мария Григ “Листо на вятъра” и шанс за обиколка в театрите партньори на кампанията.

Очаквайте ги! Есетата са страхотни!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here