Пловдивският театър поставя пиеса на Себастиен Тиери

0
0

На сцената на Пловдивския драматичен театър за първи път се представи пиесата „Любовта – това съм аз“ на съвременния драматург Себастиен Тиери. Премиерата беше на 8 декември, а любителите на театралното изкуство с френски привкус изпълниха салона на театъра.

Киноманите може би познават Тиери от ролята му във френската екшън комедия „Такси 2“, но сега той ни се представя в една съвсем различна светлина. Авторът е удостоен и с награда Молиер за драматургия, а френската критика го нарича наследникът на Самюел Бекет и Кафка. За неговите пиеси се говори, че са едновременно земни и абсурдни с много философски обобщения.

 „Любовта – това съм аз“ всъщност не е оригиналното заглавие на текста. В оригинал то е озаглавено „Началото на края“, но Драматичен театър – Пловдив ни поднася произведението от един по-различен ъгъл. Двете главни женски роли се изпълняват от Мариана Йотова и Елена Атанасова, а останалите персонажи са поверени на Тодор Дърлянов и Пьотр Кшемински (гост).  Черешката на тортата е забележителната Латинка Петрова, чиито образ също е напълно променен. Сценографията и костюмите са на Диляна Асенова, а преводач е Никола Калудов.

Следващата дата, на която ще се играе представлението, е 21 декември.