Playback театър „Тук и сега“ организира курс по актьорско майсторство

0
0

Playback театър „Тук и сега“ организира курс по playback театър. Десетте срещи ще предложат овладяване на актьоската роля в plаyback театъра, изследване на диригентската и музикантска роля, игра на сцена, споделяне на истории, забавление, смях, сълзи, откровения, прозрения и вдъхновение за креативен и изпълнен със смисъл живот.

Ако за вас този тип театър е непознат, ето кратка информация за смисъла му. Playback театърът („to play it back”- да изиграеш отново) е импровизационен театър, базиран на личните истории на хората от публиката. Ентусиасти могат да споделят своя история на сцената пред всички, а след това актьорите изиграват онова, което са доловили от разказа – това, което смелчагата е споделил, но и премълчаното, което актьорите са усетили. Театърът има структура, форма и ритъм, но няма сценарий.

Актьорите използват умението си да слушат, да вникват в преживяванията на другите и креативността си, за да „върнат обратно” разказаните истории. На живо и спонтанно се изпълнява и музиката към тях. Playback театърът дава възможност на всеки да избере ролята си- дали ще е участник, главен герой или зрител.
Или обобщено – Playback  театър “Тук и сега”-  Театърът на твоята история.

Цвета Балийска- основател и артистичен директор на единствената професионална група Playback театър „Тук и сега“ –  е човекът, който от септември 2016 до юни 2017 ще се занимава и ще обучава хората, желаещи да се потопят в магията на спонтанността. Предвидени са десет срещи за този период. 

Playback театърът предоставя възможност за учене през игра, преоткриване на себе си, на възможностите си, на другия и света. Той развива вокална, физическа и емоционална свобода на изразяване. Провокира излизане от зоната на комфорт, култивира кураж, смелост и емпатия. Развива креативност, спонтаннност и артистизъм!

Не изисква театрално образование, подходящ за хора от всяка възраст, с различни интереси, професии, хобита и умения. Необходимо е единствено желание!

Playback курсът 2016/2017 ще бъде отворен за всички желаещи и може да се посети еднократно, многократно или изцяло. Тези от вас, които започват сериозно своята playback практика и дойдат на десетте срещи – ще се сертифицират с първо ниво, a тези които имат първо ниво ще получат сертификати за второ.
tuk-segateatar

НАЧАЛО: 25 септември, неделя от 9,30 до 19ч.

КЪДЕ: „Ерато“, бул. Витоша 164 (следващите срещи ще се провеждат в НЧ „Н. Хайтов“)

Цена: 80 лв (с кафе паузи, без обяд)
50 лв за всички преминали първо ниво

За повече информация, записване и въпроси:
0886194492 Цвета Балийска
[email protected]