„Пето измерение” на свободния театър и танц с АСТ Фестивал

0
0

Ние искаме, защото можем,
правим, защото трябва,
сътворяваме, защото има какво още да се направи.

 „Пето измерение” е темата на тазгодишния АСТ Фестивал за свободен театър. Той ще се проведе между 19 и 22 ноември в новата зала ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс в НДК.

Фестивалът се провежда от 2011 година, а тазгодишното издание отпразнува всички успехи и постигнати цели досега. АСТ Фестивал иска да запази и доразвие мисията, която е продължение на Есенната среща на IETM в София, а именно да представя и обединява свободната изпълнителска сцена в страната.

В програмата на фестивала са включени 8 представления, които са представителни за съвременния театър, танц и пърформанс. Началото ще даде „Математика на сърцето”, а по-нататтък в програмата ще имаме възможност да се насладим на  „Пепеляшки ООД”, „Да купиш история” и „Дзен игра” .

Чуждестранните гости и лектори ще могат да станат част и от организирания Open space формат. Краят, разбира се,  е овенчан с вечерна програма, на която ще има място за срещи, танци и концерти.

Асоциацията за свободен театър (АСТ) е основният организатор на фестивала, която обединява 60 организации и артисти на свободна практика.