Pecha Kucha Night в Нощ на театрите 2018 – “Да бъдеш Владо Пенев“

0
0

Vladimir Penev by Teodor Lozanov

 

На 12 ноември от 18,30ч. в клуб ЯЛТА , броени часове преди Нощта на театрите, ще се състои поредното издание на Pecha Kucha Night. През 2018 г. симпатичният японски формат ще бъде посветен на Владо Пенев, който наскоро отпразнува своя юбилей.  Какво е „Да бъдеш Владо Пенев“ ще разкажат актьорите Дарин Ангелов, Александър Кадиев, Мартина Вачкова, Ованес Торосян и журналистът Димитър Стоянович. Организаторите обещават да ни срещнат с различните лица на темпераментния актьор, пречупени през гледните точни на участниците, а накрая самият Владо Пенев ще разкрие трудно или лесно е да бъдеш Владо Пенев, как съхранява и предизвиква себе си. Входът за събитието е свободен!

 

Pecha Kucha Night е един от най-атркативните презентационни формати. Идеята за него се ражда в Япония през 2003 г., където за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери. В превод означава „свободен разговор”. След това става толкова популярно събитие, че вече над 1000 града в цял свят са домакини на този форум. Pecha Kucha е микс от шоу и приятелски разговор, а запазената му марка е форматът 20х20. Участниците правят своето представяне в 20 слайда, всеки от по 20 сек. Идеолозите на PechaKucha вярват, че „ключът към добрата презентация е да представите нещо, което ОБИЧАТЕ”.

През 2018 г. Нощта на театрите ще e на 17 ноември в 15 български града и едновременно в 11 европейски държави. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Нощ на театрите е част от „Културния календар за 2018 г.“ на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.

Цялата програма на Нощ на театрите е публикувана в официалния сайт.   А всичко актулано можете да следите във фейсбук и инстаграм каналите на инициативата, както и в чат бота на Владо Карамазов.

 

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here