„Пази детето“ – образователен проект на Столичен куклен театър

0
0

„Пази детето“ е куклен спектакъл, който има образователна насоченост и ще се играе в детски градини и начални училища на Столична община. Проектът на Столичен куклен театър е с премиера 1 октомври в 18-то СОУ „Уилям Гладстон“ от 10:30 ч. По забавен и интересен начин деца на възраст между 5 и 8 години ще получат уроци и отговори как да пресичат безопасно, какво да направят, ако се изгубят, ако непознат ги заговори и им предлага примамливи неща.

Главният герой е усмихнат и приветлив полицай, който танцува и пее, но същевременно и учи децата на безопасност в градските условия. По много увлекателен начин на децата ще се покаже, че униформените служители са тези, които винаги могат да им помогнат в рискови ситуации.

В представлението взимат участие актьорите Ваня Камянска, Георги Стоянов, Христо Димитров. Проектът е реализиран по програмата „Култура“ на общината, съвместно с Главна дирекция „Национална полиция“. От театъра отбелязват и сътрудничеството си с МВР, съдействащи със съвети и примери от европейската практика по отношение на превенцията.

Сценография и кукли – Ива Гикова
Музика – Константин Цеков
Кукломайстор – Петър Чекуров