Павел Попандов с награда за цялостно творчество на Европейския фестивал на пътуващия театър

0
0

В продължение на седмица (17 – 23.10.2016 г.) се проведе Европейския фестивал на пътуващия театър. Той се състоя в изцяло обновения и модернизиран театър на град Сливница. Във фестивала се включиха не само български, но и чуждестранни трупи от Чехия, Сърбия и Турция, които се бориха за любовта на публиката и одобрението на журито.

Театрална трупа "Дурак" - Турция

След цяла седмица, изпълнена с театър, бяха обявени и носителите на отличия. Награда за „Най-добър актьор” взе Пламен Манасиев за ролята си в „Покана за вечеря” на Театър „София”, а призът за „Най-добра актриса” се присъди на Олга Женишкова от Чехия за „Да играем Макбет”. „Наградата на публиката” отиде при младите артисти от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас за постановката „Случаят Адонис”. Отличието на журито отиде при актьорската трупа „Дурак” от Турция и тяхната постановка „Оркестър Титаник” по текст на българския драматург Христо Бойчев. Наградата на кмета на Община Сливница бе за „Вечеря за глупаци” на Театър „Христо Ботев” – Димитровград, Сърбия.

Павел Поппандов

Във второто издание на фестивала за първи път бе връчена „Награда за цялостно творчество”. Тя отиде при Павел Попандов по повод неговия 70-годишен юбилей. Наградата му връчи Мария Статулова, член на журито. С това отличие бе закрито и тазгодишното издание на фестивала.

А от нас честито на наградените!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here