Първи международен импро фестивал в София

1
0

През тази година София отваря врати за Първия международен импровизационен фестивал. Той ще се проведе от 29 септември до 4 октомври. В него ще вземат участие български и чуждестранни професионални групи за импровизационен театър.

Сред българските участници ще можем да видим „ШиЗи Про” – първата „лонгформ” импровизационна трупа в България, „ХаХаХа Импро” – първата импровизационна трупа в България, както и Плейбек театър „Тук и Сега”.

Международното участие включва норвежката група Oslo Longform, които ще представят свой уникален импровизационен формат. Специални гости от САЩ ще са Джо Бил и Джил Бернард. И двамата са невероятни професионалисти в своята област. Съоснователи са на големи импровизационни театри в САЩ (Чикаго и Минеаполис), където преподават. Пред българска публика Джо Бил и Джил Бернард ще представят SCRAM!. В него те показват три различни сцени, които се случват по едно и също време. В началото на всяко представление публиката задава дума, с която импровизират.

Фестивалът ще се проведе на камерна сцена „Славянска беседа” и на сцената на кино „Влайков”. Билети можете да намерите на касите на Театър „Сълза и смях”. Повече информация за програмата и самите представления можете да намерите тук.

1 коментар

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here