„Падаща звезда” на Любо Йончев с номинация за Европейските филмови награди

0
0

Филмът на Любо Йончев „Падаща звезда” бе номиниран за най-добър късометражен филм на 29-ите филмови награди. Това се случи на официалната церемония по закриването на 22-рия фестивал за късометражни филми в Драма, Гърция, който се проведе между 19-24 септември. Наградата бе връчена лично от председателя на международното жури, режисьора и продуцент Боби Рот. Българският късометражен филм привлече вниманието и с невероятната игра на Стефка Янорова. Затова журито реши да и връчи наградата за най-добра женска роля. Към многобройните си награди „Падаща звезда” добави още две.

Церемонията на 29-ите филмови награди ще се проведе на 10 декември във Вроцлав, Полша. На нея ще станат ясни и победителите във всички категории. Можете да видите всички номинирани филми тук. Освен с „Падаща звезда”, България взима участие във фестивала с пълнометражния филм „Жажда” на Светла Цоцоркова и с румънския дебют „Кучета” на Богдан Мирика, копродукция на Франция, Румъния и България.

„Падаща звезда” е заснет по сценарий на Ясен Генадиев и Любо Йончев, а в главните роли ще видим Стефка Янорова, Стефан Попов и Калия Каменова.