Отворено писмо на Председателя на съюзната организация към САБ в Смолян застава зад Мутафчиев

0
0

През лавината от писма в подкрепа на искането на оставката на председателя на САБ Христо Мутафчиев се промуши едно по-различно отворено изявление. В него актрисата от Смолян Десислава Минчева-Тодорова, която е и  председател на съюзната организация към САБ в РДТ Смолян, застава зад Христо Мутафчиев и призовава колегите си да погледнат към належащите проблеми под различен ъгъл. Предоставяме ви пълния текст:

 

Като председател на съюзната организация към САБ в Родопски драматичен театър – Смолян заставам зад председателя на САБ Христо Мутафчиев като един от най-ярките защитници на възстановяването на театъра през 2014 г.

Призовавам Христо Мутафчиев да работи в тази ситуация за отстояване на интересите на съсловието пред Министерство на културата и в частност за запазване на настоящия статут на РДТ. Призовавам САБ и цялата театрална общност в България към единство и сплотеност, за да бъде в силна позиция в исканията си относно постоянните рестрикции, налагани от държавата. Призовавам съсловието да спре срамното си деление на „мечки“ и „други“, защото това отблъсква нашия най-верен съюзник – театралната публика. Призовавам към любов и разбирателство.

Десислава Минчева-ТодороваДесислава Минчева-Тодорова
Aктриса