Отличие за Ирмена Чичикова на фестивал в Македония

0
0

На 12-ти септември по време на 24-тото издание на Фестивал за камерен театър “Ристо Шишков”, гр. Струмица, Македония, актрисата Ирмена Чичикова получи голямата награда за женска роля. Отличието се дължи на образа й в постановката “Нирвана” на режисьора Иван Добчев, Театрална работилница “Сфумато”.

НирванаНа фестивала участваха камерни спектакли от Македония, Черна гора, Хърватия, Албания, Словения, Босна и Херцеговина и Сърбия, но голямо впечатление направи играта на Ирмена Чичикова в “Нирвана”, където си партнира с Христо Бонин. По-рано този месец спектакълът гостува и на Международния фестивал на алтернативния театър в Подгорица, Черна Гора, където също впечатли журито и публиката.

“Нирвана” е едно от най-пътуващите представления на Театрална работилница “Сфумато”. Играно е пред българска публика в Отава, Монреал, Торонто, Виена, Брюксел, Лондон, както и в десетки български градове. Следващите спирки на родна земя са в Петрич на 28.09. и в Казанлък на 30.09.

От екипа на LoveTheater.bg пожелаваме на Ирмена Чичикова още много признания и награди, а на “Нирвана” – още успешни и неуморни пътувания!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here