Открити танцови уроци, част от програмата на „Танцуваща София“

0
0

Тази събота паркът на Военната академия ще оживее с първата серия от откритите танцови уроци, част от програмата на  проекта „Танцуваща София“. Стартът е в 10:00 ч. с Класически балет (Derida Dance Center). В 10:40 – Виенски валс (DivaDance), 11:20ч. – Фламенко (Фламенко Алегрия), 12:00ч. – Танго (Abrazos Tango).

Осемте летни съботи (юни – септември), през които ще се провеждат събитията от програмата на „Танцуваща София“, ще бъдат с вход свободен. Осем градски пространства ще се превърнат в танцови площадки, с разнообразие от стилове и спортни тренировки, в които може да се включи всеки желаещ. В програмата са заложени над 30 урока, водени от професионалисти.

Мисията, която си поставя проектът, организиран от Derida Dance Center, е да провокира желанието на хората за активен и здравословен живот и да популяризира танцовото изкуство в България. Заедно можем да променим средата – да създадем условия за практикуване на спорт и танци на открито.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична програма „Европа“ в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“