„От мрачно по-мрачно“ от М. Макдона с премиера на 25-ти септември

0
0

Следващата вълнуваща премиера за театралния сезон и първа такава за Théatro през 21/22г. е тази на спектакъла „От мрачно по-мрачно“ на сдружение „Мултикулт“. Публиката ще може да го гледа на 25-ти септември от 19:30ч. в театър „Театро“. 

Това е най-новата и непоставяна до момента на българска сцена пиеса от ирландския драматург Мартин Макдона. Авторът бързо успява да пренесе публиката в различни времена и пространства, поставяйки героите си в абсурдни ситуации, които обаче граничат с документалното.

Актьорите  Бистра Окереке, Валентин Стоев, Валери Георгиев, Вяра Коларова, Живко Гущеров, Крис Атанасов, Любомир Кръстев и Стефан Милков ще минат през мрачните пространства на Макдона, за да ни запознаят с неговия голям свят и талант.

Сценографията и костюмите са дело на Киряна Аврониева, а музиката на Златко Митевски. Режисурата е поверена на Гергана Тодева, която споделя за спектакъла:

„От мрачно по-мрачно“ е черна приказка за черен континент, свързал съдбата си с бял континент. Като всяка приказка тя прескача през времето – от минало към настояще и бъдеще. Истории и съдби се преплитат по пътя между един таван в Копенхаген и една къща в Лондон. Над всичко тегне сянката на случилото се в Белгийско Конго от времето на Леополд II. Реални събития и герои се лутат в търсене на загубената съвест, в картината на собствения си живот. Приказка за справедливостта и доброто, затворено в мрака на човешкото бездушие. „От мрачно по-мрачно“ е история за светлината. Разбира се, светлината в нас!“

„От мрачно по-мрачно“ е проект на сдружение „Мултикулт“. Сдружение, създадено от млади професионалисти в театралното изкуство, чиито основни цели са да развиват и популяризират мултикултурните ценности в обществото чрез изкуство, да подпомагат развитието и реализацията на творците в България и да работят за повишаването на културния интерес.

Билети за „От мрачно по-мрачно“ може да намерите в мрежата на Eventim и на касите на театър „Театро“.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Посолство на Ирландия в България.