ОРИК фестивал подкрепя независимите артисти

0
0

Това лято София диша, пулсира или общо казано фестивалства. Фестивалът ОРИК, посветен на сценичните, музикалните и визуални изкуства, ще се случи от 5 до 11 септември в пространството пред Телефонната палата в столицата или Vivacom Art Hall, както се нарича през последните години. Събитието, чието първо издание ще бъде това, е посветен единствено и само на независимите артисти. Поле за изява ще намерят имена, които по подразбиране не са част от масовата култура, подминавани са от медийните гиганти и е невъзможно да бъдат видяни в къщата на Big Brother.

В продължение на няколко поредни вечери столичният задух ще бъде огласяван от музика, смях, импровизационен театър и какво ли още не. Особено ентусиазирани сме да гледаме под открито небе любимите ни Jeremy? (напомняме, че те ще отбележат старта на сезона на Народния театър в „Терминал 1“ на 12 септември) и ШиЗи Импро, предвождани от Златин Цветков (тук можете да видите за какъв готин човек ви говорим). Момчетата от Southwick, които пък карат коленете ни да омекват, а главите ни да се замайват, хич няма и да ги коментираме.

Споменахме ли, че всички събития ще са с вход свободен? Не забравяйте да пошумите и дигитално за родното изкуство – хаштагът е #ОРИК.

Пълната програма на фестивала ОРИК можете да откриете тук.