Опознаваме София с благотворителна кауза – „Sofia Quest“ 2015

0
0

Тази събота (16 май) ще се проведе второто издание на младежкото културно-образователно състезание „Sofia Quest”. Началото е 13:00 часа, а мястото – Борисовата градина.

Състезанието ще събере отбори по двама човека, които ще преминават през различни задачи и предизвикателства, свързани с историята и културата на София и Европа. Въпроси ще бъдат задавани на участниците из целия град, едно от местата е Народен театър „Иван Вазов“.

„Sofia Quest” ще продължи до 18 ч., а по време на обработването на резултатите ще се състои изложение на младежки организации и благотворителен концерт с участието на известни български изпълните, сред които Ice Cream, Нели Петкова, Невена Цонева и „Милениум Х“, Прея, Били Хлапето и др.

Целта на инициативата е събраните средства да отидат за откриване на школа по интегриран танц от Пламен Любенов, който е участник в настоящия сезон на „България търси талант”.

Организатори на събитието са Център за международна младежка дейност -IYAC България и Студентски съвет към Нов български университет. LoveTheater.bg е медиен партньор и сме подготвили специална изненада за гостите на изложението и концерта.

Най-добрите участници в състезание ще получат награди, а всеки направил дарение за каузата, ще участва в томбола, от която може да спечели чисто нов таблет. Театър „София”Сатиричния театър „Алеко Константинов” и Tеатър „Българска армия“ ще се осигурят билети награди за участници, които ще могат да посетят някои от най-гледаните спектакли.

Sofia Quest