Опера за бебета в Стара Загора!

0
0

Старозагорската опера представи първия концерт-спектакъл „До Ре Ми в пелени“, предназначен специално за най-малките зрители – и то буквално! Спектакълът за бебета предизвика голям интерес и препълни залата във фоайето на Операта. Събитието събра близо 30 деца от 0 до 3 години, които заедно със своите родители слушаха подбрани фрагменти от класически произведения на Моцарт, Росини, Рамо, Щраус и др. в изпълнение на солистите от Старозагорската опера: Нели Нечева, Нина Димитрова, Яница Нешева, Михаела Берова, Теодор Петков, Никола Марулев, пианистката Светлана Денева и Трио „Реверанс”.

Режисьор и автор на концепцията за операта за бебета е Росица Костова. „Бебешкият концерт е насочен към най-малките децата от 0 до 3 години, понеже тогава децата са с най-отворени сетива, в този период детската психика се развива с най-бързи темпове и ние сме длъжни, като родители и творци, да им осигурим подходяща музикална среда, в която да растат и да се възпитават“ –  каза за Радио Стара Загора Росица Костова. За веселата атмосфера допринесе и самата зала във фоайето на Старозагорската опера, която беше преобразена от художника Димо Костадинов.

Следващите представления на операта за бебета „До Ре Ми в пелени“ са на 15 и 27 октомври от 11:00 часа във Фоайе-Опера. За децата входът е безплатен, а за възрастни цената на билета е 8 лв. Местата в залата са ограничени, затова веднага се затичайте към билетната каса, защото вашите малчугани заслужават това.